Kuran eğitiminde oyun

 

Çocuklarınıza kur’an harflerini oyunlarla öğretmeye ne dersiniz?

Dini temeli sevdirerek atmak önemli… Sizler için kur’an eğitimine dair çeşitli etkinlikler derledik. Faydalı olacağına inanıyoruz.

 

 

İlk etkinlik önerimiz harf çarkı: Sizde evde rahatlıkla yapabilir ve  çarkı döndürüp çıkan harfi kur’an öğrencisi miniklere sorabilirsiniz.

Bir diğer önerimiz harf küpleri. Küpleri bir marangozdan temin edebilirsiniz.Üzerine harflerin çıktısını alıp yapıştırdıktan sonra geriye eğlenirken öğretmek kalıyor. 🙂

Üçüncü etkinliğimizde bir kağıda tren resmi çizip kesiyoruz ve bir mukavvaya yapıştırıyoruz.(camlar da kesilecek), Dikdörtgen bir kağıda arada boşluk kalacak şekilde harfleri yazıyoruz. Ardından  üzerine harf yazdığımız küp şekerlerden bir harf seçip minik öğrencinizden seçtiğiniz harfi trenin camına resimde görüldüğü gibi yerleştirmesini istiyorsunuz.

 

 

Dördüncü etkinliğimizde ise ihtiyacımız olan renkli kağıtlar… Bir kurbağa ya da farklı bir resim çizip ortasını resimde görüldüğü gibi dikdörtgen olarak kesiyoruz. Bir başka renkli kağıttan harf cetveli yapıyoruz. Çizdiğimiz simgenin ortasına getirdiğimiz harfi minik öğrencimize soruyoruz.