Bebekler Neden Kusarlar?

 

Bebeğinizin kusmasının pek çok nedeni olabilir.  Bebek yeni doğduğunda ve anne sütü ile beslenme döneminde kusmanın temel nedeni hava yutmak veya bebeğinizin gazını çıkaramamaktır. Birde bebeğiniz biberonla oynamayı alışkanlık haline getirdiyse bol miktarda hava yutma söz konusu olacağından kusma durumu normaldir.

Bebeklerde kusma durumu genelde önemli değildir. Ancak, bebeğiniz fışkırma tarzında bir kusma durumu sergiliyorsa mutlaka bir doktora başvurmalısınız.

Nedenleri:

  • Bazen kusmanın nedenlerinden biri de reflüdür. Bebeğinizi besledikten sonra 30 dakika kadar oturtmanız bu duruma çözüm olacaktır. Tüm önlemleri almanıza rağmen bebeğiniz kilo alamıyorsa mutlaka bir doktora başvurmalısınız. Bebeğiniz zorlanarak kusuyorsa bu ciddi bir sorunun işareti olabilir. Bebeğiniz 24-36 saat arasında şiddetli kusma durumu gösteriyorsa sindirim sisteminde tıkanıklık söz konusu olabilir.
  • Kusma, psikolojik bir nedenden kaynaklanıyor olabilir. Annedeki gerginlik, ilgisizlik, huzursuzluk durumları bebeği etkileyip kusma olarak kendini gösterebilir.

Ve bir öneri…. Bebeğiniz kustuğunda hasta olduğunu düşünmeniz endişe etmeniz çok doğal, bu durumda lütfen doktora danışmadan ilaç vermeyiniz.   Bebeğiniz için zararlı olabilir.