MAĞARADAKİ ÜÇ GENCİN DUASI

Bizden önce yaşamış üç genç bir gün uzun bir yolculuğa çıktı. Akşam olunca geceleme ihtiyacı onları bir mağaraya sığındırdı ve içine girdiler. Ancak dağdan kayan büyükçe bir kaya parçası yuvarlanıp mağaranın kapısını kapattı. Aralarında:

-Bizi bu kayadan Salih amellerimizi şefaatçi yaparak edeceğimiz dualar kurtarır dediler..

Bunun üzerine yolculardan birisi anlatmaya başladı..

Benim annem babam çok yaşlıydı. onları çok kollar, akşam olunca da onlardan önce ne ailemden ne de hayvanlarımdan hiçbirine yemek yedirip içirmezdim.. bir gün ağaç arama işi beni uzaklara attı. Eve döndüğümde ikisi de uyumuşlardı. Onlar için süt sağdım. Hala uyumakta idiler. Onlardan önce aileme ve hayvanlarıma yiyecek vermeyi uygun bulmadım. onları da uyandırmaya kıyamadım. geciktiğim için çocuklar ayaklarımın arasında kıvranıyorlardı. ben ise süt kapları elimde onların uyanmalarını bekliyordum. derken şafak söktü..

Adam bu olayı anlattıktan sonra dua için ellerini göğe kaldırdı:

Allah’ım.. Bunu senin rızan için yaptım.. yolumuzu kapayan şu taştan bizi kurtar..

Bu duanın akabinde taş bir miktar açıldı. ama bu dışarı çıkmaları için yeterli değildi.

bunun üzerine ikinci genç anlatmaya başladı:

– Ey Allah’ım benim bir amcamın kızı vardı. onu herkesten çok seviyor ve kendisiyle evlenmeyi arzu ediyordum. Ancak kız bana yüz vermiyordu. Fakat bir gün kıtlığa uğradılar. Yardım için bana başvurunca benimle evlenmesi karşılığında kendisine yardım edeceğimi söyledim. Çok ihtiyaç içinde olduğu için bana teslim olmaya karar verdi. ancak tam bu esnada Allahtan kork dedi ve ben de hem kendisine yardım ettim hem de onu bıraktım..

Bu dua akabinde mağaranın kapısındaki taş biraz daha kımıldadı ancak yine de yeterli değildi.. ardından üçüncü genç anlatmaya başladı..

Ey Allah’ım ben işçiler çalıştırıyordum. Ücretlerini de derhal veriyordum. Ancak bir tanesi bir gün ücretini almadan gitti. ben de onun yerine ücretini işlemeye devam ettim. öyle ki çok kar etti. Derken uzun yıllar sonra işçim çıkageldi ve ücretini istedi. ben de şu gördüğün sığır davar ve develer senindir dedim.

Ey Allah’ım bunları senin rızan için yaptımsa bize şu halde yardım et..

Adamın bu duasının hemen akabinde kaya tamamen açıldı. çıkıp yollarına devam ettiler..