Wayfair nedir?

Wayfair Inc. mobilya ve ev eşyaları satan bir Amerikan e-ticaret şirketidir. Eskiden CSN Mağazaları olarak bilinen şirket 2002 yılında kuruldu. Son günlerde adını sıkça çocuk ticareti kavramı ile duyuyoruz. Peki bu kavram nasıl ortaya çıktı ? Tek tehlike Wayfair mi, ebeveynlerin dikkat etmesi gereken unsurlar nelerdir ? Bu yazımızda sizler için bu soruları yanıtlamaya çalışacağız.

Wayfair çocuk ticareti kavramı nasıl ortaya çıktı ?

Kullanıcılar şirketin sattığı ürünlerin fiyat ve isimlendirmelerinin dikkat çekici olması nedeniyle bu durumu sosyal platformlara taşıdılar. Bu durum ilk başta Amerika olmak üzere tüm dünyayı derinden sarsacak bir haber haline geldi.

Ürünler astronomik rakamlarla satışa sunulmuştu ve her biri kayıp çocukların isim ve özellikleriyle adlandırılmıştı.

Daha sonra ise Wayfair skandalı olarak adlandırılan olay, firma tarafından reddedildi. Şirket, endüstriyel ve fiyatların makul olduğunu söyledi. Akabinde ise Wayfair, ürünleri web sitesinden kaldırdı ve isimlendirme konusunda bir sorun olduğunu bu yüzden de ürünlerin kaldırıldığını açıkladı. Bu açıklamanın, bu kadar ciddi bir iddia için ne ölçüde tatminkar olduğu ise tartışma konusu oldu.

Aşağıda bu konu hakkında bazı sosyal medya kullanıcılarının yaptıkları paylaşımlar yer alıyor , bu konudaki yorumu size bırakıyoruz.

Tek tehlike wayfair mi, ebeveynlerin dikkat etmesi gereken unsurlar nelerdir?

Ne yazık ki gün geçtikçe tehlike artıyor. Çocuklar için(MİŞ GİBİ) açılan bir çok youtube kanalı ve diğer sosyal medya araçları, tv kanalları aracılığı ile verilen bilinçaltı mesajları gibi örnekleri çoğaltmamız mümkün. Çözüm tabi ki kafamızı kuma gömmek bu mecralardan uzaklaşmak değil; bilakis ebeveyn olarak kendinizi daha çok geliştirmek ve doğru kanallar aracılığı ile sağlam araştırmalar yapıp güzel önlemler almak en mantıklısı.

İlk başta şunu kabul edelim: Çocuklar için telefon, tablet, pc, tv kullanımı kontrollü olmalı. Tabi kastettiğimiz yaş grubu +5 yaş öncesi grup değil. O yaşta ki çocukların gelişimi için özellikle telefon, tabletten uzak durması gerekiyor. +5 yaş çocuklarda sizinle birlikte telefonda oyun oynayabilir. Reklamsız okul öncesi gelişime destek veren çok güzel uygulamalar var. Kontrollü kullanımlarda da çeşitli aplikasyonlardan yararlanabilirsiniz. Çocukların kullandıkları tablet ve pc’ler de mutlaka çocuk koruması yer almalı. Özellikle video platformlarında (youtube gibi)çizgi film gibi yayınlanan gayri ahlaki paylaşımlar yer alabiliyor. Hedef bildiğiniz gibi çocuklar.

Bu tür etkenlerin çocukların bilinçaltına ne gibi etkisi olduğunu bir başka konu başlığı altında paylaşmayı düşünüyoruz.

Sosyal medya platformlarında kontrolsüz çocuklar pedofili riski altında olabiliyorlar ne yazık ki.

Ancak altını çizerek belirtmek isteriz ki kontrollü kullanım sağlarken çocuğa yaklaşım ve onu cezalandırmamak, onun dünyasına inebilmek önemli bir diğer kavram.

Araştırmalı, gelişmeli ve korumalıyız çocukları; Kirlenmeye yüz tutmuş dünyanın en temiz en masumlarını…